Zin in groei! ✨

Ontdek wie ik ben, waarom ik werk aan Nieuwe Groei én wat jij daaraan hebt


Hi, mijn naam is Rutger Bouma en mijn hart ligt bij mensen en teams die vooruit willen. Hen helpen bij het waarmaken van mooie ambities, dat is het mooiste werk.


Ik werk nauw samen met leiders, ondernemers en hun teams bij het ontdekken en waarmaken van hun groeipad. Voor de bloei van mensen, bedrijven, publieke dienstverleners en non-profits. En natuurlijk de wereld die we samen delen.

Vanuit deze praktijk werk ik hard aan mijn missie: groei opnieuw uitvinden, ofwel Nieuwe Groei. Dit doe ik door de ontwikkeling van Soulscaling als ontwerpmethode voor groei vanuit gedeelde belangen.

Ik vertel je graag wat meer over mijzelf, over hoe mijn activiteiten elkaar versterken en waarom dit jou heel veel oplevert.


Ik breek groei open 💪

Het is mijn kracht om behoeftes en ambities te doorgronden, bruggen te slaan en nieuwe perspectieven te openen.

Dit is ook de kern van mijn groeisupport voor leiders en ondernemers: het optimale groeipad blootleggen, vastleggen én waarmaken.

Of het nu gaat om zzp of MKB, product of dienst, publieke zaak of non-profit: ik beleef er veel plezier aan om samen door een vaak diffuse en complexe praktijk te navigeren en groei de moeite waard te maken.

Hoe ga je vooruit voorbij de valkuil van groei die draait om korte termijn, geld en eigenbelang? En hoe maak je ambities waar vanuit een groeipad dat uniek is voor jou of jouw organisatie?

Als groeisupporter breng ik empathie, strategie en creatie samen in een werkwijze die pragmatisch, veelzijdig en vooral erg persoonlijk is.

Ik werk altijd aan jouw ambitie, vanuit jouw context, gericht op jouw doelen. Want groei is niet one size fits all. De vraag is: welk groeispel past het beste past bij jou of jouw team of organisatie?

Kortom: ik heb – én zoek de – zin in jouw groei. Let’s grow what’s good!

Mij volgen van een afstandje? Zoek me op via LinkedIn.

Ik ontwerp Nieuwe Groei ✍️

Als groeiontwerper leer ik dagelijks nieuwe dingen over wat groei vergt. Dit helpt enorm bij het verder aanscherpen van Soulscaling als ontwerpmethode voor Nieuwe Groei.

We hebben zo'n methode hard nodig: het wordt steeds duidelijker dat de manier waarop we gewend zijn te groeien – als mensen, teams & organisaties – zelden recht doet aan de uitkomsten waar we behoefte aan hebben.

Soulscaling is ontstaan vanuit nieuwsgierigheid: kan groei ook anders? Nu de methode zich ontwikkelt, roept deze veel enthousiasme op. Met Soulscaling werk je aan groei vanuit gedeelde belangen – groei die goed is voor iedereen:

🚀 Voor jou en jouw organisatie – jullie resultaat, balans & plezier
🚀 Voor de mensen om jullie heen
🚀 En natuurlijk voor de planeet die we samen delen

Vanuit welke rol of setting je ook werkt aan mooie ambities, met Soulscaling maak je groei letterlijk belangrijk – want er spelen altijd meerdere belangen een rol. Dan kun je laten groeien wat goed is.

Lees meer in mijn Manifest voor Nieuwe Groei. Of plan een kennismaking met mij via de knop hieronder, wel zo gezellig.

Ik onderneem in de samenleving 🌍

Burgerschap, duurzaamheid, onderwijs, diversiteit & inclusie – het zijn enkele van de maatschappelijke thema’s waar ik mij als ondernemer graag voor inzet.

Het kenmerkt de manier waarop ik groei ondersteun, gericht op het versterken van leiderschap en de rol van ethiek in alle facetten daarvan.

En het komt naar voren in mijn rol als bestuurslid bij the Present. Deze ondernemende stichting verbindt de energie, creativiteit en daadkracht van ondernemers aan maatschappelijke initiatieven die zich inzetten voor een betere samenleving: menswaardig, gelijkwaardig, florerend. Resultaat: een groeiende en bruisende community vol positive activism.

Kijk vooral hier als je meer wilt weten over the Present.

Laten we kennismaken! 🙋‍♂️

Wat goed dat je helemaal tot hier hebt gelezen. En tof als je contact opneemt! Altijd leuk om samen te verkennen hoe we elkaar kunnen versterken.