Soulscaling – a new way to grow

Er is een manier om met veel gemak, plezier en balans te werken aan mooie resultaten – voor jezelf, voor je bedrijf of organisatie, voor de wereld. Met Soulscaling, de ontwerpmethode voor groei die écht vol betekenis is.


Tof dat je hier bent! Hieronder maak je kennis met Soulscaling. Meer weten? Schrijf je in voor updates en je ontvangt het whitepaper.

De manier waarop we vooruit gaan moet anders. En kan anders. Daar hoeven we maar één ding voor te doen: maak groei belangrijk. Dan open je de weg naar Nieuwe Groei. En laat je groeien wat goed is.

Het is glashelder: onze doorlopende behoefte aan groei heeft een hoge prijs. Groeiende ongelijkwaardigheid, burn-outs, uitbuiting, vervuiling, uitputting – dit gaat niet goed.

Toch zijn we nog lang niet klaar met groei. De behoefte aan vooruitgang zit nu eenmaal diep verankerd in ieder van ons. We willen vooruit.

Dat is waarom ik geloof dat we onze energie niet moeten steken in stoppen met groeien, maar juist opnieuw moeten bepalen wat groei is – en misschien altijd al is geweest.

Nieuwe Groei dus. En daarom werk ik met Soulscaling aan een ontwerpmethode voor Nieuwe Groei. Zodat ieder van ons deze nieuwe manier van groeien kan waarmaken.

Ik pas Soulscaling dagelijks toe in mijn activiteiten als groeisupporter en merk keer op keer hoe effectief de methode is.

Dit is mijn belofte: waar je nu ook staat en wat je ambities ook zijn, Soulscaling helpt je om met veel gemak, plezier én balans te werken aan mooie resultaten voor jezelf, voor je bedrijf of organisatie, voor de wereld.

Met Soulscaling wordt de manier waarop we vooruitgaan speels, betekenisvol en eindelijk dienstbaar aan waar we als mensen behoefte aan hebben.

Nu is dat vaak nog andersom: we hebben een ambitie, ontwikkelen een strategie, stappen naar voren – en voor je het weet betaalt alles wat waardevol is een hoge prijs.

❌ Mensen binnen en buiten de organisatie die onder druk staan, inclusief jijzelf.
❌ Natuurlijke systemen die worden vervuild of uitgeput.

Dat is het effect van oude groei, die zich veelal richt op het eigenbelang, de korte termijn en geld.

Zelfs de mensen die van deze oude groei lijken te profiteren, vragen zich dikwijls af: is dit nou wat ik wilde? Is er niet een manier om het anders te doen?

En die manier is er: Nieuwe Groei. Hiermee verandert de manier waarop we vooruit gaan van een 'one size fits all' systeem en een 'winner takes all' wedstrijd naar een spel dat we allemaal op onze eigen manier spelen.

Nieuwe Groei verschuift het perspectief van het eigenbelang naar gedeelde belangen. Dat is waarom Nieuwe Groei begint met de oproep: Maak Groei Belangrijk.


Wat wil jij dat groeit? Dat is de vraag die groei belangrijk maakt.

Het is een vraag die uitnodigt om nieuwsgierig te zijn, zodat je zicht krijgt op de belangen die een rol spelen bij jouw of jullie groei – in jezelf, in je team, in je bedrijf of organisatie, in de samenleving.

Want als je dat scherp hebt, dan kun je groeien vanuit gedeelde belangen.

Dan kun je werken aan groei die verder gaat dan geld, korte termijn & eigenbelang. En zorgen voor groei die bruggen slaat. Tussen profit & impact. Tussen heden & toekomst. Tussen wat efficiënt & robuust is. Tussen mensen.

Met Nieuwe Groei laat je groeien wat goed is. En dat levert heel wat op:

✅ Voor mensen: je groeit als mens en ervaart meer balans en plezier
✅ Voor carrières: je groeit als professional en in je vakmanschap
✅ Voor teams: groei in autonomie, samenhang & samenwerking
✅ Voor organisaties: beter resultaat, sterkere relaties, meer wendbaarheid
✅ Voor de wereld: sociale en ecologische systemen versterken

En het mooiste: werken aan Nieuwe Groei is super easy. Eén stap naar voren en je bent begonnen met het bewust spelen van jouw eigen groeispel.

Dus kom op, Maak Groei Belangrijk! En laat me weten: wat wil jij dat groeit?


Nieuwe Groei als missie, Soulscaling als methode

Nieuwe Groei waarmaken is een boeiend en veelzijdig spel. Een spel dat ieder mens, elk team en elke organisatie op geheel eigen wijze speelt.

Dat maakt Nieuwe Groei in de eerste plaats tot een ontwerpvraagstuk. Wat is het groeispel dat jou of jullie laat groeien vanuit gedeelde belangen?

Enter Soulscaling, de ontwerpmethode voor Nieuwe Groei waaraan ik nu al een poos werk en steeds mooiere resultaten mee boek.

Met Soulscaling zet je de stap naar groei vanuit gedeelde belangen – door recht te doen aan de spanning die ambities nu eenmaal altijd veroorzaken en te kantelen naar jouw of jullie unieke groeispel. En dan kan alles groeien.

Meer weten of de ontwikkeling van Soulscaling blijven volgen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, volg me via LinkedIn of neem contact met me op.